Zwerfhonden project in Nepal

21e Hulpproject-van-de-Maand

Vaccinaties helpen ziektes bij dier èn mens te voorkomen...
Vaccinaties èn sterilisaties moeten steeds meer gestimuleerd worden.

Wij kregen deze email van Ira de Reuver een NL vrouw in Nepal:

Bhaktapur is een oud stadje, 15 kilometer van Kathmandu, de hoofdstad van Nepal. Je waant je in een openlucht museum, maar vol leven. Overal eeuwenoude tempels, prachtige architectuur en vriendelijke mensen. Maar zoals op zoveel plaatsen in Azie, ook veel straathonden die de hele dag op zoek zijn naar voedsel en water.

Zwerfhond uit Nepal
  Behandeling straathond Nepal
In 2009 is lokale dierenarts dr. Pranav Joshi begonnen met het redden en behandelen van straathonden, met de hulp van een aantal vrienden. Als groep hebben ze 2 jaar lang alles zelf bekostigd. In oktober 2010 ontmoette ik Pranav, tijdens het jaarlijkse Tihar festival. Ik was onder de indruk van zijn liefde en respect voor dieren, toen hij een hond huldigde met een bloemenkrans en een rode tika op het voorhoofd. 


LAATSTE NIEUWS:

Op 24 september was het World Rabies Day. Op die dag heeft het enthousiaste team van dr. Joshi, maar liefst 150 zwerfdieren in 3 verschillende stadjes gevaccineerd tegen deze dodelijke ziekte. 
Lees hier verder.

Vaccinaties helpen echt!

Ik kwam met hem in gesprek en hij vertelde over zijn plannen om de locale zwerfhonden te gaan helpen. Dat had daarvoor nog niemand gedaan en deze dieren werden eigenlijk maar aan hun lot overgelaten. Dat wilde hij gaan veranderen. Samen met een stel vrienden.

De dierenarts en twee van zijn assistenten.
De dierenarts dr. Pranav Joshi en zijn enthousiaste assistenten.


In april 2011 zijn ze officieel geregistreerd als NGO, onder de naam BAWS, Bhaktapur Animal Welfare Association. Met een donatie uit Frankijk zijn ze vol energie begonnen met het ABC project, Animal Birth Control. Teefjes worden gevangen en gesteriliseerd, ze krijgen 3 dagen nazorg en als ze goed zijn genezen worden ze weer teruggeplaatst op hun plek op straat. Maar vooral ook eigenaren van honden worden aangespoord om met hun hond langs te komen voor een gratis castratie/sterilisatie.

Vaccinatie van een straathond in Nepal.
Vaccinaties van de straathonden, maar ook voorlichting voor de locale jeugd....


Het is aandoenlijk om te zien dat sommige honden na hun operatie regelmatig kwispelend op bezoek komen bij de kliniek! Sommigen brengen zelfs hun vriendinnen mee. Tot op heden hebben ze 35 honden en een aantal katten gesteriliseerd. Ook worden de honden ingeent tegen hondsdolheid, want nog steeds is er regelmatig een hondsdolheid uitbraak in Bhaktapur.

Sterilisatie van een zwerfhond in Nepal.
Gelukkig  wordt er veel gesteriliseerd.

  Straathond op zoek naar voedsel bij vuilnisbelt.
  Overal liggen zwerfhonden.


Ze hopen in de toekomst door te kunnen gaan met het steriliseren van honden, en het massaal vaccineren tegen hondsdolheid. Ze zijn ook een nuttig educatie programma gestart op scholen: Hoe om te gaan met honden. En natuurlijk blijven ze doorgaan met het behandelen van zieke honden op straat. Een hartverwarmend groepje dierenvrienden die echt het verschil uitmaakt voor de vele zwerfdieren hier.

Zo jong nog en nu al eenzaam alleen op straat.

Maar zoals met de meeste projecten, is het vinden van donaties een moeilijk punt. Heel graag zou ik dit project willen voordragen aan jullie organisatie, om te bekijken of het mogelijk is om ze financiele steun te geven. Ik ben verbonden aan het project als on-officiele manager.

Alvast veel dank voor uw moeite.
Met vriendelijke groeten,

Ira de Reuver - Nepal

PS: Hun website is:
www.baws.org.np

En hun blog is:
http://bawsbhaktapur.blogspot.com

Wij denken dat dit weer een zeer goed en nuttig doel is, dat wij warm kunnen aanbevelen! Wij hebben met Ira afgesproken dat zij eventuele donaties niet als geld, maar in de vorm van medicijnen, operatie-materialen, enz. zal overhandigen aan dr. Joshi, de locale dierenarts. En zij zal ons ook rapporteren over de vooruitgang van dit mooie project!

Ach, geef hem ook een stukje vlees.... 

Zwangerschappen willen we gaan voorkomen...

Mogen wij (weer) op u rekenen? Maak dan uw donatie over op rekening 47 84 160 t.n.v. Stichting Dierennood te Oud-Beijerland. Onder vermelding van 'Nepal'. 

Wij garanderen dat ook nu weer, de volle 100% van uw gift direct zal worden gebruikt om de zwerfdieren in Nepal zoveel mogelijk te laten steriliseren! 

Of via de gratis betaalmodule van GeefGratis:

Alvast heel veel dank! 

Klik hier voor meer info.

Bij Petduka.nl vindt u producten ter bestrijding van vlooien, teken, muggen, wormen en andere parasieten bij hond en kat.

Daarnaast leveren zij
voedings-supplementen voor onderhoud en verbetering van gewrichten, huid en vacht, darmwerking (o.a. darmfunctie), hersenen en gedrag.

De medewerkers van Petduka hebben een diergeneeskundige achtergrond en kunnen daarom de juiste adviezen geven over parasieten-bestrijding en parasieten-preventie.

Ontstaan vanuit Dierenkliniek Culemborg hebben zij zich gespecialiseerd in online verkoop en levering van antiparasitica en voedingssupplementen voor huisdieren.

Klik hier voor meer info.


Wil je aub deze petitie tekenen tegen de illegale handel van apen?

Doodsbang wacht hij op wat er verder gaat gebeuren met hem....

Op Mauritius leven vele apen families al eeuwen lang vreedzaam in de mooie natuur van dat eiland. Dat wordt steeds meer wreed verstoord door illegale vangst van deze intelligente dieren, waarna ze verkocht worden aan meedogenloze handelaren.

Deze petitie is om de president van dat land te vragen hier streng tegen op te treden. Alvast bedankt!

Klik hier


Stichting Rechten voor al wat leeft, komt op voor alle misbruikte dieren.

Stichting Rechten voor al wat leeft.

De Belangengroep Stichting Rechten voor al wat leeft is tegen de intensieve veehouderij (w.o. ook de kalkoenen-, de konijnen- en eenden-fokkerijen), tegen onnodige dierproeven t.b.v. de farmaceutische en cosmetische industrie en oorlogs-doeleinden, tegen de bontindustrie, tegen de "sport"jacht, de "sport"-visserij en tegen alle vormen van vermaak met dieren die ten koste gaan van het welzijn van het dier.

Interesse? Neem eens hier een kijkje.


Rubinati koffie steunt onze stichting!

Rubinati koffie is overheerlijk!

Rubinati biedt een uniek concept:
zij verkopen zelf geimporteerde en zeer smakelijke koffie uit Italië, maar kunnen ook alle espresso-machines leveren èn repareren.

Zij hebben respect voor de natuur èn de dieren en steunen graag onze stichting. Van iedere kiloverpakking doneren zij
1 euro om ons werk mede mogelijk te maken. Voor meer informatie over deze overheerlijke koffie, kijk op www.rubinati.com


Eindelijk is er een ideale honden-matras!
Speciaal voor oudere of broze dieren!

Dit is pas echt comfortabel slapen voor uw hond!

De Belgische dierenvriendin Ingrid Martens heeft lang naar een perfecte matras gezocht voor haar hond Fiocco, die kampt met gewrichtsproblemen. Toen zij niet kon slagen, besloot zij om zelf iets te gaan maken waar Fiocco helemaal goed op lag.

Na veel uitproberen met diverse materialen, is zij er nu in geslaagd om zo'n matras in een kleine oplaag zelf te maken.
Ook met speciaal incontinentie-hoeslaken: absorberend, doch niet doorlatend. Zelfs na 6 uur eronder nog steeds droog! Kan tot 100x gewassen worden op 90°C.
Dit ideale laken is ook los te koop (80x50)

Nu ook voor Nederlandse honden te koop! Zonder extra verzendkosten.

Als u er bij aangeeft dat u dit via Stichting Dierennood heeft gevonden, is de hele winst voor ons! Wij ontvingen al een paar mooie donaties van Ingrid!

Kijk hier verder voor alle informatie!


De nieuwe items van
I Respect Animals zijn uit! Koop deze leuke pennen of sleutelkoorden en steun de dieren!


Pennen voor 2 euro

Leuke koorden om sleutels e.d. aan te hangen.

Kijk hier verder voor meer info.

Wat kunt u tijdens uw vakantie doen voor de locale zwerfdieren?

Zwerfhonden zoeken vaak steun bij toeristen.

Paar tips van ons:
- Zoek voordat je vertrekt, naar een goed asiel in de buurt van je vakantieadres.
- Koop in de locale supermarkt een paar grote zakken honden- en evt. ook kattenvoer en breng die naar het asiel.
Deel het voer meteen uit.
- Kom je onderweg een verwaarloosd of gewond dier tegen, breng het naar de locale dierenarts en laat het dier meteen behandelen tegen teken, vlooien, wormen, enz. Het mooiste zou zijn als u het dier dan ook nog laat steriliseren!


Lees
 hier verder.

 

Geweldige NL dierenvrienden in Roemenië rijden regelmatig om voer en goederen te brengen. Doe je ook mee?

Samen op zoek naar wat voedsel....
Monique zoekt voor enkele zwerfhonden naar etensrestjes...

In Cluj-Napoca zijn Ben en Monique Muis van Stichting Steun de Zwerfhonden in Roemenië actief. Zij wonen daar en geven direct hulp aan zwerfhonden. Zij geven voer, brengen ze naar een dierenarts voor een sterilisatie of voor een andere medische behandeling, nemen honden in huis, zoeken een nieuwe eigenaar, etc.


Zus Petra Muis rijdt 2 of 3 x per jaar naar haar zus met veel voedsel en andere hulp-goederen. Ze kunnen alles gebruiken. Dit is de meeste directe en betrouwbare hulp!

Kijk hier verder
.


Een 'tweedehands' hond in huis nemen?
Dat is zeker mogelijk.
 

Michelle Vrolijk is hondengedrags-deskundige en heeft verschillende tips en adviezen voor u. Kijk daarvoor hier.

Maar zij kan u ook adviseren over het gedrag van uw hudige hond. Kijk daarvoor dan hier over de mogelijkheden die zij iedere honden-eigenaar kan bieden.


Asieldieren in het buitenland als vrijwilliger helpen? 
Dat kan via ons!

www.dierenvrijwilligers.nl

Interesse om eens een of meer weken mooi werk voor zwerfdieren te gaan doen? Neem een kijkje op onze website www.dierenvrijwilligers.nl


Wilt u onze nieuwsbrief ontvangen?

Nieuwsbrief Stichting Dierennood

Mail aub naar: nieuwsbrief@dierennood.nl


Even een weekje op vakantie naar Frankrijk?
Maar dan samen met je hond(en)!

Hij geniet zoveel als u!

Wat is er heerlijker dan een weekje of langer zalig te relaxen in een leuk authentiek huis in de Bourgogne in Frankrijk?

Voor de prijs hoef je het niet te laten, want al vanaf 370 euro per week kun je gaan genieten met max. 4 pers. en mèt al je honden!

Fantastische omgeving om te wandelen!
Als je daarbij opgeeft dat je dit via ons hebt gevonden, krijgen wij een premie van 25 euro. Natuurlijk voor de zwerfdieren!

Meer weten? Klik hier.


Spullen over voor asielen in Oost-Europa? Stichting DAN brengt ze graag naar Roemenië.

Op naar Roemenie!

Ook deze winter blijft het heel belangrijk om de diverse asielen in Roemenië te voorzien van voer en hondenhokken.

Regelmatig wordt er zo'n lading vervoerd door een stichting die hierin gespecialiseerd is. Dat is:
Stichting Dogs Adoptions Nederland 

Uw hulp blijft daarbij heel belangrijk! Blijf dus aub voer verzamelen! Ga naar uw eigen dierenspeciaalzaak en vraag of zij nog zakken van tegen of over de datum hebben.

Of koop zelf een paar zakken voer. Heel directe hulp en u weet dat u daarmee een aantal honden superblij maakt!

Er zijn meer dan 40 inzamel-punten waar u het kunt afgeven. De dieren zullen u heel erg dankbaar zijn!

Voor meer info, kijk hier.

 
   @dierennood  

Klik hierop om te kunnen doneren.
Klik hierboven om te doneren.

Kijk ook op onze sites:
www.dierenstages.nl
www.dierenvrijwilligers.nl


Wilt u weten wat wij in 2013 met uw hulp voor de dieren hebben kunnen doen?
Klik dan 
hier


DONATEUR WORDEN?

Donaties zijn zeer welkom en komen voor 100% alleen dieren in ernstige nood ten goede.
Bovendien worden alle hulpprojecten van te voren volledig gecheckt.

(Wij werken alleen met echte vrijwilligers, dus
geen salarissen,
geen gebouwen en

geen overbodige franje.)

Doneer nu
  online
via GeefGratis
met uw eigen bank, creditcard of PayPal.

Klik voor betaling via IDEAL

of via Bancontact t.b.v. Belgische donateurs.

Rechtstreekse
overmaking is voor ons echter voordeliger:
NL16 INGB 0004 7841 60
 t.n.v.
Stichting Dierennood
te Rotterdam.

Wij bevestigen de goede ontvangst door uw naam bij het hulpproject te vermelden en uw donatie wordt toegevoegd aan de bedragen in de linker kolom hieronder. 

Wilt u iedere maand doneren? Wij werken niet met machtigingen, maar u kunt dit wel gemakkelijk zelf aangeven bij uw bank als 'periodieke overschrijving'

Voor internationale betalingen, klik hier

Namens alle dieren die hierdoor extra geholpen kunnen worden:

D
ank u wel!


Voor de
inhouds-opgave
van deze website:
ga
verder naar beneden in deze kolom.
 Zwerfdier gevonden of ziet u een
dier-in-nood?

Klik
  hier wat u kunt en mag doen.


Stichting Dierennood is officieel erkend door de Belastingdienst en daarom zijn uw giften aan ons fiscaal aftrekbaar. 

Erkend door de Belastingdienst.

Ons fiscaalnr. is
8212 50 280


Donaties per project:

Actueel
project

Stand
per
15/3

Streef
bedrag

 Paarden

825

1500

 Botosani

2055

2000


Eerdere projecten:

Extra Warin - 2.864
Kosovo sterilisaties - 2.389
Macedonië - 2.550
Kettinghonden Bulg. - 1.365
Redding Roemenië - 3.628
Animals R. Sofia - 2.475
Ezels Spanje - 1.750
Syrië - 3.045
Brand Turkije - 1.645
Warin beschoten - 3.245
Brazilië - 1.525
Skiathos - 1.419

Zanzibar - 1.679
Avsallar - 1.185
Hurghada - 1.651
Dansaapjes - 970
1000 katten - 1.095
Ezels Kreta - 1.352
Katten China - 760
Voer Valencia - 1.505
Katten Kreta - 1.210
Brand Roemenië - 3.505
Kamelen - 1.040
Türkan - 3.235
Koteria - 1.613
Warin - 3.060
Tuana - 1.560
Weesaapjes - 1.241
Gran Canaria - 1.125
Hua Hin - 1.005
Waterpomp - 920
Katten Malta - 1.000
Jasjes Nis - 250
Roemenië - 1.625
Nis - 1.230
Cuenca - 2.770
Galberen - 2.080
Oekraine - 140
Istanbul - 505
Nepal - 1.025
Samos - 1.760
Turda - 960
Marmaris - 750
Rhodos - 1.000
Capab - 650
Moskou - 1.125
Huisjes Nis - 910
Thailand - 500
Lesbos - 500
Indonesië - 2.000
Malta - 575
Hongarije - 500
India - 1.500
Turkije - 500
Kreta - 400
China - 250
Zuid-Korea - 250
AMCF - 200

Voor de door mishandeling omgekomen dieren.

Voor de door mishandeling en geweld omgekomen dieren.

U mag uw keuzes aangeven bij nalatenschappenWilt u meer weten over de mogelijkheden van een nalatenschap aan Stichting Dierennood?
Of overweegt u om ons op te nemen in uw testament?

Wij bieden u graag de mogelijkheid om specifiek aan te geven welke dieren en op welke wijze wij met uw nalatenschap mogen gaan helpen.

Dat wordt dan notarieel vastgelegd. De kosten voor de notaris nemen wij uiteraard voor onze rekening.


Lees hier verder.

Doe hier de
testament-test


Wij danken u en alle andere

 bezoekers voor uw komst op deze site!


Site Map
HOME en actuele Hulpactie-van-de-Maand
◦  Logo downloaden
◦  Nu zijn de dieren aan de beurt!
◦  Onze folder
Jaar-verslagen en doel-stellingen
◦  Doelstellingen
◦  Jaarverslag en beleidsplan 2012
◦  Wat hebben wij in 2013 bereikt?
◦  Wat hebben wij in 2012 bereikt?
◦  Wat doet Stichting Dierennood?
◦  Financieel verslag 2012
◦  Financieel verslag 2011
◦  Financieel verslag 2010
◦  Statuten
◦  Private policy
◦  Website disclaimer
Tijdelijke opslag kopij
Actueel
◦  Armbandje voor hulp aan dieren
◦  Bontkragen zijn van echt bont!
◦  Click to feed!
◦  Hond in de zomer
◦  Kinderen helpen de dieren
◦  Koop deze pennen of steutelhanger om dieren te steunen!
◦  Stop honden- en kattenbont.
Adopteer-een-Dierenproject
Adoptie honden + katten
◦  Adoptie gezocht - honden
◦  Adoptie gezocht - katten
◦  Interesse om een kat te adopteren?
Adopties-op-Afstand
◦  Honden voor adoptie-op-afstand
◦  Katten voor adoptie-op-afstand
Buitenlandse honden naar ons land?
Cadeau-certifi-caten
Contact
Dagboek van een zwerfhond
Dieren-artsen die wij aan-bevelen.
Dieren-stichtingen overzicht
Doneren zonder te betalen
Educatie
Gastgezin worden?
Hoe kunt u de zwerfdieren echt helpen?
Hulp-acties-van-de-Maand
◦  Hulpacties 1 t/m 10
◦  Hulpacties 11 t/m 20
◦  Hulpacties 21 t/m 30
◦  Hulpacties 31 t/m 40
◦  31e Hulpactie - Koteria - Warschau (Alexandra Bulder)
◦  32e Hulpactie - Bosasiel Dalaman
◦  Verslag van Karel
◦  33e Hulpactie - Afgedankte kamelen
◦  Extra actie: Brand in asiel Roemenië
◦  34e Hulpactie - VOCAL in Griekenland (Anja Biezeman)
◦  Extra actie: Honden in Valencia hebben geen voer!
◦  Extra actie: 500 katten gered in China
◦  35e Hulpactie - Ezels op Kreta (Diana Hermans)
◦  Extra actie: 1000 katten redding China
◦  Extra actie: Dansaapjes in Indonesië
◦  36e Hulpactie - Hurghada honden - (Bernard/Joyce)
◦  37e Hulpactie - Katten van Manuela Wroblewski (Inge van Dijk)
◦  Extra actie: Paard-in-Nood (Laura Hoitsema)
◦  38e Hulpactie - Animals Sense Sostre BCN (Joke Lindenbergh)
◦  39e Hulpactie - Dierenleed op Zanzibar (Anna v.d. Berg)
◦  Extra actie: Warin in Thailand neergeschoten.
◦  40e Hulpactie - Skiathos Cats (Evelyne Dierikx)
◦  41e Hulpactie - Educatieproject Brazilie (Nelly Albertje)
◦  Extra hulpactie - Brand bij Turkan
◦  42e Hulpactie - Cat Connect Syrie (Irma van der Graaf)
◦  43e Hulpactie - Ezelopvang Noord-Spanje (Ingrid Goedhart)
◦  44e Hulpactie - Animal Resue Sofia - (Nadia Stanceva)
◦  45e Hulpactie - Grote reddingsoperatie Roemenie (Ivy v. Oostrum)
◦  Extra hulpactie - Kettinghonden in Bulgarije
◦  Resulaten asiel Plovdiv
◦  46e Hulpactie - Macedonie - Daniela Gruevska (Tineke de Ruijter)
◦  47e Hulpactie - SKDCS - Kosovo TNR (Ben Mares)
◦  Extra hulpactie - Warin heeft weer dringend hulp nodig.
◦  48e Hulpactie - Bittere koude in Botosani (Danielle Kalshoven)
Nieuws-brief aan-melden
Nieuws-brieven nalezen.
Periodiek schenken
Petities
◦  Europa moet nu zwerfdieren helpen!
◦  Geef varkens meer ruimte
◦  Petities WSPA helpen!
◦  Protesteer tegen het vermoorden van zwerfdieren t.g.v. de Olym. Spelen in Rusland
◦  Protesteer tegen illegale vang van olifanten
◦  Protesteer tegen kidnapping van olifanten in Thailand
◦  Red de ijsberen!
◦  Steun dieren-rechten in Spanje
◦  Stop de jacht op de walvis!
◦  Stop het brandgevaar
◦  Stop levende ganzenpluk
◦  Tegen de import van illegale puppies.
◦  Zeehondenjacht in Canada: schande!
Sterilisatie Fonds
Stages en vrij-willigers-werk
Testa-ment opname
Tweedehands hond in huis halen?
Wat kun je tijdens je vakantie doen?
Web-winkel
◦  Dieren-bedeltjes in Pandora-stijl
◦  Gastendoekjes en tassen
◦  Kaarten met dieren
◦  Dank u voor de bestelling
◦  Kerstkaarten
Wie zijn wij?
Winkels die ons steunen!


Wij zijn aangesloten bij het overkoepelende Stray Animal Foundation Platform en onderschrijven hun doelstellingen.

Stray Animal Foundation Platform


De backup van deze website wordt verzorgd door: www.liveschijf.nl